söndag 22 mars 2020

Karantän på 35 kvadrat: söndag

De flesta av oss visste att det skulle komma, det kom inte som en chock för någon, men när vi fick beskedet som bekräftade våra farhågor så kändes det ändå tungt. Karantänen har förlängts med två veckor och vi har alltså ytterligare tre veckor av begränsad rörlighet att se fram emot. Men vi gör det gemensamt och solidariskt för allas skull!

När jag förra veckan pratade med mina gymnasietreor om att detta med all sannolikhet skulle hända så visste de att det var sant. Först och främst är två veckor för kort med tanke på att smittspridningen inte hinner avstanna på den korta tiden. Vi måste plana ut kurvan med smittade och vårdbehövande. Det andra skälet är att vi efter tre veckor skulle vara framme vid Semana Santa, stilla veckan. Det är precis som i Sverige en ledig vecka, vilket skulle innebära att förflyttningarna i landet skulle öka. Inlandsbor skulle åka till sina semesterboende vid kusterna och andra skulle åka omkring i Spanien och hälsa på sina släktingar. Den smittspridning som eventuellt hade planat ut skulle alltså sätta fart igen. Därför kommer vi att få ha minst fyra veckors hemmasittande.

Jag ryckte upp mig från gårdagens slackerbeteende genom att inleda morgonen med att gå uppför alla trappor till sjunde våningen, gå ner till bottenvåningen och kolla mitt postfack. I postfacket fanns bara de gamla vanliga reklamfoldrarna som jag har låtit ligga kvar. Jag tog ut dem och såg att ett var från en sushirestaurang som har hemkörning. Ha! Jag kommer att lösa det här med maten på ett förträffligt sätt.


Precis om hörnet från mitt hus finns stranden. Den såg allt annat än välkomnande ut idag. Kanske sörjer den sin ensamhet.
Jag har också varit ute och tagit en promenad till en bankomat för att kunna betala om jag skulle beställa mat. Stranden var förstås avspärrad och det var svårt att förstå att det bara var en dryg vecka sedan som jag låg där i solen och läste. Det har faktiskt varit en tröst att det har varit mulet med småregn hela veckan. När solen kommer tillbaka så kommer det att vara betydligt mer instängt att vara hemma.

Innan jag gick ut så gick jag upp till sjunde våningen och tog hissen ned. Där stod det att vi skulle undvika att åka hiss på grund av smitta, så jag tog trapporna när jag kom tillbaka från bankomaten. Detta gående i trappor har resulterat i att min stegräknare visar på över 2000 steg idag. Det är ändå ganska bra för en som sitter i karantän. Och detta med att gå i trapporna ska jag nog prova fler dagar.

Imorgon är det arbetsvecka igen och dags att ta tag i rutinerna. Slarvandet sparar jag till nästa helg. Idag har jag till och med borstat håret.

Toalettpappersstatus: 8 fulla rullar, 1 påbörjad.

Lev gott go'vänner, och kom ihåg att på sommaren så vilar virus.

Inga kommentarer: